Platform Beeldend Amateurkunstenaars Hengelo

Al jaren lang is de regionale WAK tentoonstelling een groot succes. In 2015 vond een aantal kunstenaars het tijd worden om zich te gaan organiseren en zo is het Platform ontstaan na een thema bijeenkomst “Bomen over kunst”.
 Er is voor gekozen het Platform een podium te laten zijn voor alle amateur beeldende kunstenaars in Hengelo maar het gros van de “deelnemers” is schilder.

In tegenstelling tot andere georganiseerde clubs zijn wij en geen stichting en geen vereniging. Wij heten dan ook een Platform te zijn zonder juridische entiteit. Daarom hebben we geen leden en in plaats van bestuursleden hebben we coördinatoren met administratieve ondersteuning.
Coördinatoren zijn: Jan Paskamp en Henri ter Brake, Danielle Scholten, Harry Bosch en Suzan van der Lee

Hoe is het fenomeen Raamkunst ontstaan
Een van de coördinatoren van het Platform exposeerde in Oldenzaal. Zo ontstond het idee dit ook in Hengelo te organiseren. Het project “Kunst in de etalage” werd als een  succesformule ervaren  en bood mogelijkheden voor het Platform in Hengelo.

Makelaars werden benaderd om winkelpanden vrij te geven om daar te kunnen gaan  exposeren. Deze titanenstrijd leverde niets op. Daarom heeft het platform gekozen voor een gelijke opzet als het project in Oldenzaal;  gelukkig werken de winkeliers in de Hengelose binnenstad vol enthousiasme mee en kan geconcludeerd worden dat de eerste “Raam!Kunst” dermate succesvol is geweest dat we inmiddels toe zijn aan de derde editie.

Daar waar de kunstenaars in Oldenzaal  in alle maten van professionaliteit  en bekwaamheden door elkaar en vooral met elkaar exposeren is dit voor Hengelo een brug te ver.  Voor het Platform geldt het adagium: “waar eindigt de amateur en waar begint de professional”

Het project “RaamKunst Hengelo 2019” ( zonder ”!”) zal dit keer in nauwe samenwerking geschieden met het WAK. Vandaar dat gekozen is voor een vervroegd expositie-moment in het voorjaar.

Komt u ook naar de binnenstad om te genieten van Kunst?! Want daar doen we het OOK voor.